booked.hu Ügyfélszolgálat

Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmek feldolgozása a szokásosnál lényegesen hosszabb ideig tart a COVID-19 koronavírus kitörése miatt.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk Önnek a foglalásban, és rugalmasak maradjunk ilyen bizonytalan körülmények között is. Köszönjük megértését és türelmét.

Kérdése van? Olvassa át GYIK-ot

Foglalhatok szállást akkor is, ha nincs bankkártyám?

Igen, lefoglalhatja szállását, ha másvalaki kártyáját használja (szigorúan a kártyatulajdonos engedélyével).

Miért szükséges megadnom a bankkártya adataimat?

A bankkártya adatai a foglalás megerősítéséhez és garantálásához szükségesek.

  • Ha az "1EUR befizetés" vagy "Előleg szükséges" opciót választja, az összeget levonódik kártyájáról a foglalásért.
  • Ha a "Fizetés a szálláshelyen" opciót választja, az összeg átmenetileg blokkolható a kártyán a "késői lemondás" vagy a "nem megjelenítés" díjának fedezésére.

Mikor fizetek az ott tartózkodásért?

A fizetés ideje a foglalás feltételeitől függ. Ezt az információt a foglalási oldalon a Fizetési feltételeknél találja meg. Ugyanúgy megtalálható ez a megerősítő e-mailben is.

Hogy lehetek biztos abban, hogy a foglalásomat megerősítették?

A foglalás után megjelenik egy visszaigazoló oldal a foglalási számmal és a PIN-kóddal. Ez azt jelenti, hogy a szálloda megkapta foglalási adatait, és megerősítette foglalását.

Emellett megerősítést küldünk Önnek az e-mail címére.

Nem kaptam megerősítő emailt a foglalásom után. Mit tegyek?

Ellenőrizze, hogy helyesen adta meg email címét.

Ezután ellenőrizze a bejövő leveleket és a spam mappát, mivel a megerősítő email néha a spam/szemét mappába érkezik.

Beléphet a Foglalásaimba a foglalási szám és a PIN kód használatával amit a foglalás befejezése után kapott, és ellenőrizze a visszaigazolást.

A teljes foglalási folyamat során a világszerte ismert biztonsági technológiát használjuk a személyes és a kártyaadatok védelmére, nevezetesen:

  • HTTP Secure (HTTPS), amely garantálja a biztonságos kommunikációt a számítógépes hálózaton keresztül. A HTTPS kommunikációs protokollt a Secure Sockets Layer (SSL) titkosítja, hogy biztosítsa a kliensek és szervereink közötti adatcserét.
  • PCI DSS tanúsítvány, amely egy információbiztonsági szabvány, amelyet a kártyabirtokosok adatainak ellenőrzésére és a hitelkártya-csalás csökkentésére hoztak létre. Olyan szervezetekre vonatkozik, amelyek olyan hitelkártya-márkákat kezelnek, mint a MasterCard, a Visa, az American Express stb.

Igen, lehetséges. Két opció van:

  • Ha "1EUR foglalást" választotta akkor menjen a Foglalásaim oldalra, írja be foglalási számát és PIN kódját, válassza a Kifizetés kezelése lehetőséget, és írja be az új kártyaadatokat.
  • Ha a "Fizetés a szálláshelyen" opciót választotta, akkor közvetlenül fel kell venni a kapcsolatot a szállodával.

A szálloda oldalának alján található az általános lemondási szabályzat.

Annak érdekében, hogy ellenőrizze az adott foglalás lemondási szabályait, kérjük, adja meg a dátumokat az Szabad szobák mezőben, és kattintson a Keresés vagy az Szabad szobák ellenőrzése gombra.

Miután a foglalás megtörtént és visszaigazoló e-mailt kapott, a lemondási szabályzat a Foglalási részletek menüpontban található.

További kérdések megjelenítése