Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Olvassa át GYIK-et

Mi a teendő, ha nincsen hitelkártyám? Így is tudok szobát foglalni?

A foglaláshoz érvényes hitelkártya szükséges. Ugyanakkor Ön egy másik személy kártyáját is használhatja a foglaláshoz, ha ehhez a kártyabirtokos hozzájárul.

Ebben az esetben Önnek meg kell adnia a kártyabirtokos adatait, továbbá meg kell erősítenie, hogy Ön engedélyt kapott arra, hogy a kártyabirtokos kártyáját használja a foglaláshoz.

Miért szükséges megadnom a hitelkártyám adatait?

Hitelkártya-adataira kizárólag az Ön foglalásának megerősítése és garantálása érdekében van szükség.

Nem terheljük meg hitelkártyáját. A hitelkártya ezenkívül biztosítékként is szolgál a szálláshely számára határidőn túli lemondás vagy meg nem jelenés esetére, ezért fontos a szálláshely házirendjének megtekintése.

Az Ön hitelkártya-adatait a titkosítást követően közvetlenül a szálláshelynek küldjük el.

Bizonyos szálláshelyek előengedélyezést hajthatnak végre az Ön hitelkártyáján, hogy megbizonyosodjanak annak érvényességéről és a szükséges pénzösszeg meglétéről. Az ellenőrzést követően a zárolt összeg általában feloldásra kerül.

Miért terhelték meg a hitelkártyámat a megérkezésem előtt?

A Booked.hu nem terheli meg hitelkártyáját. A szálláshelyek ugyanakkor bizonyos esetekben előengedélyezést hajthatnak végre hitelkártyáján az Ön megérkezése előtt. Ellenőrizze a visszaigazoló e-mailben található foglalási feltételeket, hogy megbizonyosodjon a szálláshely foglalási szabályzatáról.

Ha úgy gondolja, hogy jogtalanul vontak le pénzt a számlájáról, akkor lépjen kapcsolatba a bankjával, és kérdezze meg, hogy előengedélyezés történt-e, vagy tájékozódjon a kártyáját megterhelő szálláshelynél.

Mikor kell kifizetnem a szálláshelyen történő tartózkodásomat?

A szálláshely fizetési feltételei az érkezési és távozási időpont megadását követően megjelenő „Szabad szobák” résznél, valamint a visszaigazoló e-mailben találhatók meg. Bizonyos szálláshelyek fenntartják a jogot arra, hogy érkezése előtt előengedélyezést hajtsanak végre az Ön hitelkártyáján, azonban a legtöbb szálláshelyen kijelentkezéskor kell fizetni.

Kifizethetem előre a foglalásomat?

Igen, de ez a szálláshely házirendjétől is függ. Két lehetőség van:

Foglaljon vissza nem téríthető áron. A szállásdíj a foglalás véglegesítése után, de még a bejelentkezés napja előtt levonásra kerül a számlájáról. Kérjük, az utazás előtt ellenőrizze a hitelkártyáját.

A rugalmas áron történő foglalást követően lépjen kapcsolatba a szállásadóval, és kérje meg, hogy küldjön Önnek egy hitelkártya-terhelési meghatalmazás űrlapot (credit card authorization form). Adja meg a szükséges adatokat, majd küldje vissza az űrlapot a szálláshelynek. A szálláshely ezt követően megterheli hitelkártyáját a megfelelő összeggel.

A foglalási folyamat végén egy visszaigazoló oldal fog megjelenni. Ezen az oldalon látható lesz egy foglalási szám és egy PIN-kód. Ez azt jelenti, hogy a szálláshely visszaigazolta az Ön foglalását. A foglalás sikerességéről megbizonyosodhat a Booked.net „Foglalásaim” oldalán is.

Ezenkívül egy visszaigazoló e-mailben is elküldjük Önnek a visszaigazoló kódot, a PIN-kódot, valamint a foglalási adatokat.

Kérjük, ellenőrizze, hogy jó e-mail címet adott-e meg.

Ezután nézze meg a beérkező levelek és a spam/levélszemét mappáját is, mivel előfordulhat, hogy levelezőprogramja spamnek vagy levélszemétnek minősítette az e-mailt.

Ezenkívül a foglalási folyamat végén megadott foglalási számával és PIN-kódjával Ön bejelentkezhet a „Foglalásaim” oldalra is, ahol szintén ellenőrizheti a visszaigazolást.

A Booked.hu gondoskodik az Ön adatainak biztonságáról. A legújabb biztonsági technológiát alkalmazzuk, ami a következőket jelenti:

  • Szervereink az online vásárlások esetében iparági szabványnak tekinthető „Secure Socket Layer” (SSL) technológiát használják;
  • SSL tanúsítványunk kibocsátója a Thawte.

Személyes és hitelkártya-adatait a titkosítást követően közvetlenül a szálláshelynek küldjük el a biztonságos szervereinkről.

A legtöbb esetben a szálláshely elfogad másik hitelkártyát vagy készpénzt, de a biztonság kedvéért kérjük, hogy erről közvetlenül a szálláshelyet kérdezze meg.

A lemondás általános feltételei a szálláshely Booked.hu-es oldalán találhatók meg. Egy kiválasztott szálláshely lemondási feltételeit az érkezési és távozási időpont megadását követően, a „Feltételek” oszlopban megjelenő „ingyenes lemondás” feliratra kattintva tekintheti meg.

További kérdések megjelenítése